2019 BÖYLE GEÇTİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

2019 BÖYLE GEÇTİ

03.01.2020
Sarıyer Belediyesi 2009 yılından bu yana daha yaşanabilir bir Sarıyer için sürdürdüğü hizmetlerine 2019’da yenilerini ekledi. Eğitim, sağlık, kültür sanat gibi birçok alanda vatandaşlara hizmet sunan Sarıyer Belediyesi’nin tek amacı her yıl daha iyisini yapmak.

BİRLİKTEN SARIYER DOĞUYOR

“Yaşamın içerisinde var olmak” felsefesiyle dünyanın ve ülkemizin yaşadığı değişimle orantılı olarak farklı bir yerel yönetim anlayışı benimseyen Sarıyer Belediyesi, 11 yıldır vatandaşa hizmet noktasında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yerel yönetimlerin kanalizasyon, temizlik, park gibi klasik hizmetleri yerine getirmesinin yanı sıra ekonomi, kültür - sanat, eğitim, sağlık vb. alanlarda da sorumluluk alarak, sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyan Sarıyer Belediyesi, 2019 yılında da sürdürülebilirlik temelinde kalıcı projeler üretmeye devam etti.

Sarıyer’de 2019 yılı işte böyle geçti:

 

 

İstanbul’un En Prestijli Kültür Sanat Merkezi Açıldı

Sanata ve sanatçıya verdiği destekle, dev projeleri bir bir hayata geçiren Sarıyer Belediyesi, Maslak’ta Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’ni kültür-sanat ağına ekledi. Sanatın bin bir rengini öne çıkartarak, İstanbul’un en prestijli kültür merkezini bölgeye kazandıran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ekibi, Ana Hizmet Binası B Blok’ta inşa edilen Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışını Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük piyanistlerden olan İdil Biret’in verdiği konserle gerçekleştirdi.

  

 

Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni

Uzun yıllar vatanından ayrı kalarak memleket hasreti çeken, demir parmaklıklar ardında 17 yılını geçirip, Moskova’da sürgündeyken hayatını kaybeden Türk edebiyatının önemli ustası Nazım Hikmet, 117’nci doğum gününde Sarıyer Belediyesi ve Nazım Hikmet Kültür Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Tarabya sahilini dolduran Nazım sevdalıları, mavi gözlü dev için Türkiye’den ayrıldığı son kara parçasından denize karanfiller bıraktı. Ardından yaklaşık iki saatlik Boğaz turuna çıkan kalabalık, büyük ustayı şiirleriyle andı.

  

 

Karneni Getir Havuzda Yüz

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Karneni Getir Havuda Yüz' etkinliği ile yüzlerce Sarıyerli öğrenci SARFİT Spor Tesisi'nde yüzme aktivitesinde buluştu. Karnesiyle beraber sağlık raporunu da getiren çocuklar ücretsiz olarak Sarfit Spor Tesisi'nden yararlandı. Deneyimli antrenörler ve cankurtaranlar eşliğinde havuzun tadını çıkaran çocuklar, hem tatillerini verimli bir şekilde değerlendirdi hem de sosyalleşti.

  

 

Yaşar Kemal Sarıyer’de Anıldı

Türk edebiyatına 26 roman, 11 deneme, 9 röportaj, 2 öykü ve şiir alanında birçok eseri miras bırakan Yaşar Kemal, ölümünün 4. yılında Sarıyer Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı tarafından iki gün süren programlarla anıldı. Dünyaca ünlü yazarımızın adını taşıyan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde lise öğrencilerinin düzenlediği panel, dinleti ve meddah gösterisiyle başlayan etkinlikler, Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde geçekleşen Kardeş Türküler konseri ile son buldu.

  

 

5 Bin 600 Çocuk Tiyatroyla Buluştu

Sarıyer Belediyesi, yarıyıl tatili kapsamında düzenlenen ‘8. Karne Şenliği’ ile yüzlerce çocuğa unutulmaz anlar yaşattı. 12 gün boyunca gerçekleşen şenlik kapsamında 8 tiyatro oyunu, toplam 14 seans olarak sahnelendi. Ayrıca şenliğe katılan çocuklara “Küçük Prens” adlı çocuk kitabı hediye edildi. Yoğun ve stresli eğitim temposuna kısa bir mola veren 5 bin 600 öğrenci, tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

  

 

Karanfiller Sarıyerli Kadınlara

Kadınlar Günü’nde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,  “Ülkenin yarını sizin ellerinizde” dediği kadınlara Hacıosman’da karanfil dağıttı ardından Gümüşdereli kadınlarla kahvaltıda buluştu.

  

 

Çanakkale Zaferi

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde; gaziler, şehit aileleri, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla Sarıyer Merkez Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk töreninin ardından Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde şehit aileleri ve gaziler onuruna öğle yemeği verildi.

  

 

Tiyatroda Şenliği 10 Bin Sanatseveri Ağırladı

Sarıyer Belediye Tiyatrosu'nun düzenlediği Sarıyer TiyatrOda Şenliği, 8. kez sanatseverlerle buluştu. 16 Şubat'ta başlayıp 27 Mart'a kadar devam eden şenlik, birbirinden güzel oyunlara ev sahipliği yaptı. Rauf Denktaş Kültür Merkezi, Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi ve Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde (BKSM) 20 ayrı oyununun ücretsiz olarak sahnelendiği şenliğe; Mert Fırat, Timur Acar, Deniz Türkali, Altan Gördüm, Ceyhun Fersoy, Ferhan Şensoy, Yetkin Dikinciler’in de aralarında olduğu birçok sanatçı katıldı. Oyunlar, 10.485 kişi tarafından izlendi.

  

 

Baharın İlk Gününde Âşık Veysel Anıldı

Türkülerinde kardeşlik, barış ve dostluğu gördüğümüz, doğaya saygının önemini vurgulayan dizeleriyle aklımıza kazınan Âşık Veysel, baharın ilk günü 21 Mart’ta ve ölümünün 46. yılında saygıyla anıldı. Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen gecede, Sarıyer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu eşliğinde Belkıs Akkale ve Erdal Erzincan ozanın türküleriyle sevenlerine duygu dolu anlar yaşattı.

  

 

Dünya Çocukları Sarıyer’de

Sarıyer Belediyesi Uluslararası 23 Nisan çocuk şenliği kapsamında 9 ülke ( Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Macaristan, Montenegro, Sırbistan, Ukrayna ) 7 bölgeden ( Diyarbakır, Edirne, Hakkâri, Manisa, Sivas, Trabzon, Van ) 345 çocuk, 1 hafta boyunca Kilyos Sosyal Tesisleri’nde ağırlandı. 17 Nisan tarihinde başlayan şenlik programında; kaymakamlık ziyareti, çocuk meclisi çalışmaları, kortej yürüyüşleri, Dolmabahçe gezisi, Sea Life gezisi, boğaz turu, AVM gezisinin yanı sıra çeşitli atölye çalışmaları, aktiviteler, Yöresel Türk Gecesi ve eğitici çalışmalarla misafir çocuklara hem Türk gelenek ve görenekleri tanıtıldı hem de unutamayacakları bir hafta geçirmeleri sağlandı.

  

 

El Emeği Göz Nuru 3 Bin Eser Sergilendi

Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği kurslarda, usta eğitmenler tarafından eğitim alan 2 bin 200 kursiyerin el emeği ile hazırladığı eserler “Gönülden Ele Elden Size” adlı sergide görücüye çıktı.

  

 

Sarıyer’de Ramazan Coşkusu Bir Başka

Ramazan ayı barışın, huzurun ve hoşgörünün merkezi Sarıyer’de coşkuyla karşılanıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarıyer Belediyesi’nin mahallelerde kurduğu iftar sofraları, İstinye Tersane Alanı etkinlikleri, konserler, söyleşiler ve tiyatro şenliği ile dolu dolu geçen programlarla tüm Sarıyerliler Ramazanın tadını çıkardı. 30 gün boyunca mahallelerde kurulan iftar sofralarında hep birlikte oruçlarını açan Sarıyerliler, ilerleyen saatler İstinye Tersane Alanı’nda düzenlenen etkinliklerle Ramazan gecelerinin neşesini paylaştı.

  

 

Sarıyerliler Bolcanine’de

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Mutlu Köyü’nde, insanların adak ve dilek ziyaretlerine açık olan Bolca Nine Türbesi, bu yıl da yüzlerce Sarıyerliyi ağırladı. 2019 yılında da Sarıyer Belediyesi’ne ait 28 otobüs, baharın gelişini simgeleyen Hıdrellez’i kutlamak için Sarıyerlileri Bolca Nine’ye taşıdı. Türbe ziyaretinde dua edip, lokma dağıtan vatandaşlar, Mutlu Köyü’nde gerçekleşen kutlamalara da katıldı.

  

 

Havuzda Kıyasıya Yarış

Türkiye’de ilk kez 2016 yılında Sarıyer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Havuzda Eğlenceli Kano Yarışları’nın dördüncüsü SARFİT Spor Tesisleri’nde yapıldı. Gerçekleşen yarışta heyecan dolu anlar yaşandı. Sarıyer genelindeki 6 okuldan toplam 150 öğrenci birincilik için ter döktü. Etkinlikte bu yıl, Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi Öğrencisi, aynı zamanda Sekronize Su Balesi Türkiye Şampiyonu Milli Sporcu Azra Gülmez’de bir gösteri gerçekleştirdi. Günün sonunda yarışmaya katılan takımlara kupa, madalya, t-shirt hediye edilirken, dereceye girenlere ise SARFİT’te ücretsiz faydalanma imkanı sunuldu.

  

 

Sarıyer’de 100. Yıl Coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a ayak basmasının 100. yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl da Sarıyer’de coşkuyla kutlandı. Sarıyer Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 10.00'da gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni ile başlayan etkinlikler, İstinye Anadolu Lisesi’nde devam etti. Program, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve halk oyunu gösterileri ile sona erdi. Bu yıl Ramazan ayına denk gelen kutlamalar nedeniyle İstinye Tersane Alanı’nda İlyas Yalçıntaş, Betül Demir konseri ile Şevket Çoruh söyleşisi gerçekleşti.

  

 

Açık Havada Yoga

Sarıyer Belediyesi, her yıl 21 Haziran’da kutlanan Uluslararası Yoga Günü’nde, Avrupa yakası 5. resmi yoga etkinliğine ev sahipliği yaptı. İstanbul Hindistan Başkonsolosluğu işbirliği ile Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı Parkı’nda düzenlenen etkinliğe yoğun katılım gösteren vatandaşlar, çocuk yogası çalışmaları, nefes ve meditasyon teknikleri ile yoga uygulamalarını deneyimledi. İstanbul Hindistan Başkonsolosu Purnojyoti Mukherjee ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç açık havada yapılan etkinliğe katılarak yüzlerce vatandaşla birlikte yoga yaptı.

  

 

Miniklerin Sünneti Sarıyer Belediyesi’nden

İlçede ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla her yıl düzenlenen sünnet şöleni bu yıl da coşkuyla gerçekleşti. İstinye Tersane Alanı’nda gerçekleşen etkinliğe 120 çocuk ve ailesi katıldı. Şölenin sürpriz konukları ise Hospitadent Çocuk Tiyatrosu ve Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu oldu. İlüzyon gösterilerinin ardından ‘Süper Hospi Mikroplara Karşı’ oyununu izleyen minikler, hediyelerini almayı ihmal etmedi. Birbirinden eğlenceli anlara sahne olan programın sonunda lunaparka giden çocuklar gönüllerince eğlenerek, günün tadını çıkardı.

  

 

Geleceğin Sporcuları Sarıyer’de Yetişiyor

Sosyal projelerle öne çıkan Sarıyer Belediyesi en anlamlı yatırımlarını geleceğimiz dediği çocuk ve gençlere yaparak, gurur tablosu oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda çocuklara spor bilincini aşılamak için düzenlenen Yaz Spor Okulları 11. kez kapılarını açtı. Çayırbaşı Stadı’nda yapılan açılış şovlarla adeta görsel bir şölene dönüştü. Organizasyon bando gösterisiyle başlayarak, çocukların kortej yürüyüşü ile devam etti. Bando grubu ve show gösterisiyle coşkunun doruğa çıktığı törende dünyaca ünlü akrobasi grubu Cırque De Paradise de sahne aldı. Eğlenceli gösterileriyle etkinliğe renk katan gruba çocuklarda tempo tutarak eşlik etti. Yaz Spor Okulları kapsamında 3 bin 600 Sarıyerli çocuk,   futbol, kız futbol, voleybol, basketbol, yüzme, atletizm, judo, tekvando, karate ve jimnastik olmak üzere 10 branşta hizmet aldı.

  

 

100 Bin Kişiye Aşure İkramı

Sarıyer’de aşure kazanları bolluk ve bereket için kaynadı. Geleneksel hale gelen aşure dağıtımında toplamda 100 bin kişiye aşure ikramı yapıldı. Birlik ve beraberliğin simgesi olan Muharrem ayının gelmesiyle Sarıyer’de Mahalleler, ibadethaneler ve pazar alanlarında sıcak ve soğuk aşure dağıtımı yapıldı.

  

 

Çevre ve Sanat Kilyos’ta Buluştu

Sarıyer Belediyesi, İstanbul'un en büyük ve en kapsamlı doğa hareketini Türkiye ve dünyanın en etkili çevreci STK'larıyla birlikte Kilyos'ta gerçekleştirdi. 9. Kum Zambakları Festivali, 6. Uluslararası Emin Turan Kumda Sanat Şenliği ve 3. Sarıyer Heykel Sempozyumu Hurdadan Sanat etkinliklerine Kilyos Plajı, Kilyos Meydanı, Amfi Tiyatro gibi birçok mekân ev sahipliği yaptı. İklim krizi ekseninde sorun çözümleriyle geri dönüşüm ve doğa savunması anlamında da etkinliklerin bulunduğu festivalde, atıklardan yapılan heykelleri içeren sergiler, iklim değişikliği ve yarattığı tahribatları, Türkiye’de kum zambaklarının korunmasını konu alan forumlarda yer aldı. “İklim Acil Durumu ve Sürdürülebilir Bir Gelecek” konusu odağında yapılan forumlarda bu sene özellikle çocukların düzenlediği etkinlikler ön plandaydı. Bunun yanı sıra yeni hasat edilmiş mahsuller, emekle yoğrulmuş doğal ürünler sergilenerek ve bunların tadımı da yapıldı. Kadın kooperatifleri tarafından özenle üretilen, emek dolu işler stantlarda sergilendi.

  

 

Minik Dostlarımız İçin Aşı Kampanyası

Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen ‘Kuduz Aşısı Kampanyası bu yıl 10 Eylül Salı günü başladı. Sarıyer genelinde sahipli veya sahipsiz kedi ve köpeklerin kuduz hastalığına karşı korunmaları amacıyla yola çıkılarak düzenlenen kampanya 9 Ekim tarihine kadar devam etti. Vatandaşlar, aşı kartları ile evlerinde ya da sokaklarında gönüllü olarak baktıkları 3 aylıktan büyük kedi ve köpekler için kampanyadan yararlandı.

  

 

23 Dev Proje’lik Açılış

Sarıyer Belediyesi, vatandaşlarının daha huzurlu olabilmesi adına projelerini gerçekleştirmeye devam etti. Geçtiğimiz yıllarda ‘Vefa Projesi’ kapsamında Sarıyer’in farklı mahallelerinde park açılışları yapan Şükrü Genç ve ekibi,‘ Nerede Kalmıştık’ sloganı ile yeniden yola çıktı. Bulduğu her boş alanı park olarak değerlendirmeyi ilke edinen Sarıyer Belediyesi 19 park, 2 yol, bir okul ve spor tesisinin yer aldığı 23 dev projenin açılışını 14 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Hacışalgamcıoğlu Orta Okulu Bahçesi’nde gerçekleştirdi. Münir Özkul’dan Neşet Ertaş’a, Müşfik Kenter’den Kemal İnci’ye yaşamlarıyla topluma örnek olmuş birçok ustanın ismi açılışı yapılan parklara verildi.

  

 

Boğaz’da Edebiyat

Sadece Sarıyerliler‘in değil, tüm İstanbulluların da yakından takip ettiği 8. Sarıyer Edebiyat Günleri  25 – 29 Eylül tarihlerinde binlerce edebiyatsever Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı'nda buluşturdu. 40 yayınevi ve 210 yazarın katılımıyla gerçekleşen etkinlik her yıl olduğu gibi birçok şair, yazar, gazeteci, akademisyen ve edebiyatçıya ev sahipliği yaptı. Usta yazar Hıfzı Topuz'un onur konuğu olarak katıldığı Sarıyer Edebiyat Günleri, Beyaz Martı Edebiyat Onur Ödülü’nün Ahmet Ümit’e verilmesinin ardından Selda Bağcan konseriyle sona erdi.

  

 

Kadınların Hayatı Mikrokredi İle Değişiyor

Sarıyer Belediyesi’nin girişimci kadınlara destek olmak için başlattığı mikrokredi, 6 yılda yaklaşık bin 500 kadına umut oldu. Aldıkları krediyle kendi işinin patronu olan kadınlar hem hayata tutunuyor hem de gelir elde ediyor. Özel günlerde düzenlenen kermeslerde ürünlerini tüketiciyle buluşturan kadınlar, yıl boyunca özel günlerde tezgah açıyor.

  

 

İklim Elçileri Sarıyer'de Buluştu

İklim eylemine olan acil ve kapsamlı ihtiyacın yanı sıra Paris İklim Anlaşması'nın uygulanmasına yönelik yaklaşımı vurgulamak amacıyla 2016 yılından bu yana düzenlenen Avrupa Birliği İklim Diplomasisi Haftası kapsamında 2-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Sahil Temizleme” etkinliklerinin İstanbul ayağı Kilyos’ta yapıldı. Deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinliğe; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, 2019 İyi Niyet Elçisi Berrak Tüzünataç, iklim aktivistleri ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin sonunda Kilyos sahilinde torbalarca çöp toplandı.

  

 

En Büyük Bayram Kutlu Olsun

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümünde bayram coşkusu Sarıyer sokaklarına taştı. Kutlamalar ilk olarak Sarıyer Belediyesi’ne ait araçların kortejiyle başladı. Ferahevler’de bulunan fen işleri şantiyesinden başlayan araç konvoyu tüm Sarıyer’i dolaşarak Cumhuriyet coşkusunu paylaştı. Sarıyer’de Cumhuriyet etkinliklerinin ikinci adresi Kefeliköy oldu. Kutlamalar her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Yürüyüşü ile taçlandı.

Kefeliköy’de toplanan 7’den 70’e binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları, dillerinde marşlarla Sarıyer Merkez’e kadar yürüdü. Kutlamalar, Derya Uluğ konseriyle son buldu.

  

 

Başkan Genç, Muhtarları Ağırladı

19 Ekim Muhtarlar Günü, Sarıyer Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle kutlandı. 24 Ekim günü ise Sarıyerli muhtarlar için Sevgi& Barış Teknesi’nde yemek düzenlendi.

  

 

Ulu Önder Sarıyer’de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk, ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de anıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli önünde düzenlenen anma programına vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

  

 

Sarıyerli Öğretmenler Buluştu

Sürekli değişen eğitim sistemi nedeniyle mesleki sorunlar yaşayan, atama bekleyen, şehit edilen öğretmenlerin gölgesinde bir öğretmenler günü daha geride kaldı. Sarıyer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ülkenin gelecek nesillerini yetiştiren öğretmenlerin onuruna yemek düzenledi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe ilçede görev yapan eğitimcilerin yanı sıra; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz katıldı. Etkinlikte sahne alan sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel türkülere hep birlikte eşlik eden öğretmenler, kendilerine ayrılan bu günde doyasıya eğlendi.

  

 

Çalışanlar Kadına Yönelik Şiddete Karşı Sokaktaydı

Neredeyse her gün bir kadının öldürüldüğü ve sistematik şiddete maruz kaldığı günümüzde milyonlarca kadın haklarından vazgeçmeyeceğini bir kez daha hatırlatmak için sokaklardaydı. Sarıyer Belediyesi’nin kadın çalışanları da bu acı tablo karşısında farkındalık oluşturmak için bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ellerinde dövizler ve pankartlarla belediye binasından Büyükdere Caddesi’ne yürüyen kadınlar, burada bulunan üst geçide pankart astı.

  

 

Farklı Kültürler Bir Arada

Farklı kültürlerin yüzyıllardır bir arada yaşadığı Sarıyer’de, Sarıyer Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği yeni yıl yemeğinin bu yıl sekizincisi düzenlendi. Dini liderler, konsoloslar, iş, sanat, siyaset, ekonomi ve spor dünyasından birçok isim barış temennisinde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Korepiskopos Orhan Çanlı, Türkiye Hahambaşı İsak Haleva, Türkiye Süryani Metropoliti Yusuf Çetin, Patriklik Kaymakamı Episkopos Şahak Maşalyan, Amerika Metropoliti Elpidoforos Lampriniadis, Mardin Metropoliti Saliba Özmen’in yanı sıra birçok önemli ismin ağırlandığı gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi.

  

 

Çocuklar Haklarını Sarıyer’den Haykırdı

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği 6.Çocuk Hakları Festivali 8 -9 Aralık tarihlerinde. 'Hepimiz Eşitiz, Birlikte Güzeliz' diyerek düzenlendi. Festivalde çocuk hakları şiir, müzik ve dans ile anlatıldı. İki gün boyunca devam eden festivale bin 500’e yakın çocuk, aile ve eğitmen katıldı. Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen festivalin ev sahibi çocuklar, hakları konusunda farkındalık yaratmanın önemini kendilerine ayrılan sahnede sanatla vurguladı. Çocuklar tarafından hak temelli yazılan, çizilen, üretilen tüm projelerin sergilendiği etkinlikte; eğlenceli şovlar, dans, tiyatro gibi performanslarla haklarını öğrenen çocuklar, keyifli zaman geçirdi. Etkinliğin sonunda çocukların ilgilerinden, düşüncelerinden, sorularından ve sorunlarından yola çıkılarak yazılmış şarkılarıyla Şubadap Çocuk grubu sahne aldı.

  

 

Her şey Engelsiz Sarıyer İçin

Ülkedeki engelli nüfusu yaklaşık 8 milyonu bulsa da problemleri hala çözüm bulmuş değil. Engelli yurttaşların sorunları gün geçtikçe artarken, Dünya Engelliler Günü’de Sarıyer Belediyesi “Engellilerin Engelsizlere Eğitimiyle Başlayan 2009’dan 2020’ye Engelsiz Sarıyer Vizyonu” ile özel gereksinimi olan bireylere 2009’dan bu yana yaşam kalitelerini artırmak için yapılan çalışmaların yanı sıra 2020 vizyonuyla alakalı bilgi verdi. Sunumda, sosyal desteklerden ulaşıma, erişilebilirlik çalışmalarından kültürel aktivitelere kadar birçok alanda gerçekleştirilen çalışmaları ve yapılması planlanan projeler vatandaşlarla paylaşıldı.