BU TATİLDE ENGEL YOK | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

BU TATİLDE ENGEL YOK

01.08.2019
Sarıyer’de yaşayan engelli çocuklar ve aileleri için düzenlenen yaz kampında, hem çocuklar hem de onları bir an olsun yalnız bırakamadığı için sosyal hayata katılamayan aileleri gönüllerince eğlendi.

Engelli bireyler kadar aileleri de yaşamın her alanında çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Hepimizin ortak amacı bu zorlu hayatı onlar için bir nebze de olsa güzelleştirebilmek. Bu amaçla 2014 yılında Koç Üniversitesi iş birliğiyle kurulan Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM)’in her yıl düzenlediği yaz kampı engelli çocuklar ve ailelerini yıllardır uzaktan baktıkları denizle buluşturuyor. Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’nde engelliler için özel olarak tasarlanan ‘Engelsiz Plaj’da gönüllerince eğlenen çocuklar, eğitici aktivitelere de katılıyor. Çocuklarını güvenle tatile çıkaran aileler ise rahat bir nefes alıyor. Kampa katılan veliler, bu projeyle ilk defa kendilerine zaman ayırdıklarını ve tatile çıktıklarını söylüyor.

 

HEM ÇOCUKLAR HEM DE AİLELERİ YARARLANIYOR

Yaklaşık bir hafta boyunca şehrin gürültüsünden uzak ve doğayla iç içe kamp yapacak özel bireyler, gün içinde ritim çalışmaları, yüz boyama, dans gibi aktivitelerle eğlenirken aileleri ise denizin tadını çıkarıyor. Kampta ayrıca psikolojik danışmanlık hizmeti de veriliyor. Bu kampın hem çocuklar hem de aileleri için bir terapi gibi olduğunu belirten eğitmenler, kampa katılan ailelerin birçoğunun tatil yapma imkanının olmadığını belirtiyor. Zihinsel engellilerin bakımının zor olduğunu ve ailelerin bir an olsun yanlarından ayrılmadığını söyleyen öğretmenler bu kamp sayesinde ailelerin kendilerine zaman ayırabildiğini belirtiyor.