ÇEVRE VE SANAT GÜNLERİ BAŞLIYOR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÇEVRE VE SANAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

28.08.2019
Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği Çevre ve Sanat Günleri 7-8 Eylül’de Kilyos’ta gerçekleşecek. Etkinlikte; Kumda Sanat, Kum Zambakları ve Hurdadan Sanata Heykel Sempozyumunun yanı sıra sergi, forum, atölye ve konserler de yer alacak.

Sarıyer Belediyesi, İstanbul'un en büyük ve en kapsamlı doğa hareketini Türkiye ve dünyanın en etkili çevreci STK'larıyla birlikte Kilyos'ta başlatıyor. 9. Kum Zambakları Festivali, 6. Uluslararası Emin Turan Kumda Sanat Şenliği ve 3. Sarıyer Heykel Sempozyumu Hurdadan Sanat etkinliklerine Kilyos Plajı, Kilyos Meydanı, Amfi Tiyatro gibi birçok mekân ev sahipliği yapacak. İklim krizi ekseninde sorun çözümleriyle geri dönüşüm ve doğa savunması anlamında da etkinliklerin bulunduğu festivalde, atıklardan yapılan heykelleri içeren sergiler, iklim değişikliği ve yarattığı tahribatları, Türkiye’de kum zambaklarının korunmasını konu alan forumlarda yer alacak.

 

ÇEVRE FESTİVALİ

Bu yıl 3.sü düzenlenen Kilyos Çevre Festivali’nde forumlar, atölyeler, STK sergileriyle dolu 2 günde doğaya emek veren çok sayıda kurum ve kişi bir araya gelecek. “İklim Acil Durumu ve Sürdürülebilir Bir Gelecek” konusu odağında yapılacak forumlarda bu sene özellikle çocukların düzenleyeceği etkinlikler ön planda olacak. Bunun yanı sıra yeni hasat edilmiş mahsuller, emekle yoğrulmuş doğal ürünler sergilenecek ve bunların tadımı da yapılacak. Kadın kooperatifleri tarafından özenle üretilen, emek dolu işler stantlarda sergilenecek.

 

KUMDA SANAT ŞENLİĞİ

Çevre ve Sanat Günleri kapsamında Kilyos Kumda Sanat Çalışma Grubu ile birlikte gerçekleştirilen 6. Uluslararası Emin Turan Kumda Sanat Şenliği’nde kumlar, 50’yi aşkın gönüllü sanatçı tarafından birer sanat eserine dönüştürülecek. Festivalin bu yılki teması ise “Bin Bir Tepe İstanbul” olacak.

 

HURDADAN SANATA

Çevreye duyarlılık ve geri dönüşüme katkı sağlamak için Sarıyer Belediyesi şantiyelerinden hurdalarını seçen 5 sanatçı 7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek sergi için hazırlanıyor.

 

FIRTINAYA ÖPÜCÜK HEYKELİ

Yıllar önce Kilyos Stadı’nda fırtınaya dayanamayarak yıkılan direğin, Doç. Bülent Çınar’ın ellerinde nasıl fırtınaya öpücük atan bir heykele dönüştüğüne hep birlikte şahitlik edeceğiz.