KOLON KANSERİNE DİKKAT | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

KOLON KANSERİNE DİKKAT

12.03.2019
Kolon Kanseri Haftası nedeniyle Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Kontrol Diye Bağırsak Mı?” adlı bir panel düzenlendi. Kanserde erken tanının öneminin vurgulandığı etkinlikte, 45 yaşından sonra herkesin on yılda bir kolonoskopi yaptırması gerektiğine değinildi.

Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen, moderatörlüğünü Women Tv Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt’un yaptığı panelde Sarıyerlilere kolon (kalın bağırsak) kanseri ile ilgili önemli bilgiler verildi. Prof.Dr. Bahattin Çiçek, Prof.Dr Arzu Tiftikçi, Doç.Dr. Erman Aytaç ve Prof.Dr. Özlem Er’in panelist olarak katıldığı etkinlikte kalın bağırsak kanserinde erken tanının önemi vurgulandı. Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Bahattin Çiçek kolon kanserinin henüz kanser oluşmadan saptanıp tedavi edilebildiğini belirtti.

KOLON KANSERİNİN BELİRTİLERİ

Panele katılan bir diğer Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Arzu Tiftikçi, “ Karın ağrıları, demir eksikliği ve buna bağlı oluşabilecek halsizlik, düzensiz dışarı çıkma, hemoroide bağlanan kanamalar, kilo kaybı gibi durumlar kalın bağırsak kanseri belirtisi olabilecek durumlardır. Bu durumlarda kişinin derhal kolonoskopi yaptırması gerekmektedir” dedi.

SARIYER BELEDİYESİ GÜZEL BİR ÖRNEK

Metabolizmamızı çalıştırmak için spor yapmanın, hareket etmenin önemini vurgulayan Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Özlem Er, “ Spora verdiği önemle Sarıyer Belediyesi diğer belediyelere bir örnek. Kendilerini sosyal medyadan yakinen takip ediyorum. Özellikle kadınlar için oluşturdukları çalışma grupları çok iyi. Spor yapmak birçok hastalıktan bizi korur” diye konuştu.