SEVGİLİLER GÜNÜ BİR BAŞKA KUTLANDI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SEVGİLİLER GÜNÜ BİR BAŞKA KUTLANDI

14.02.2020
Sarıyer’de Sevgililer Günü birçok farklı etkinlikle kutlandı. Aşklarını bu özel günde taçlandırmak isteyen çiftler nikah salonunu doldururdu. Öğrencilere doğa sevgisi aşılamak için fidan dikme etkinliği düzenlenirken, huzurevi sakinleri de unutulmadı.

En anlamlı Sevgililer Günü Sarıyer’de kutlandı. Bu özel anı Sevgililer Günü’ne denk getirmek isteyen çiftler nedeniyle nikah sayıları üç katına çıktı. Doğaya bir armağan bırakmak isteyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve 30 kişilik öğrenci grubu ise Zekeriyaköy’de bulunan Kadir Yiğit Bayraktar Ağaçlandırma ve Rekreasyon Alanı’nda 20 fidan dikti. Etkinliğin ardından Sarıyer 95 aileleri, bebekleri ve Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) öğrencilerinin de olduğu bir grup İzzet Baysal Huzurevi’ni ziyaret ederek huzurevi sakinleriyle pasta kesti.

 

SEVGİLİLER GÜNÜ’NDE ‘EVET’ DEDİLER

Sarıyer’de evlilik hazırlığı yapan çiftler, nikahlarını unutulmaz hale getirmek için 14 Şubat Sevgililer Günü'nü tercih etti. Bu amaçla evraklarını tamamlayan gelin ve damat adayları Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin yolunu tuttu. Yaşanan bu hareketlilik nikah salonunda yoğunluğu artırdı. Sarıyer’de nikah sayısı neredeyse üç katına çıktı. Sarıyer'de günlük ortalama 5 nikah kıyılırken Sevgililer Günü için bu sayı üç kat artarak 16'ya ulaştı. Öğlen saat 13.00'da başlayan nikah kıyma işlemi 17.00'a kadar devam etti.

 

DOĞA SEVGİSİ AŞILANDI

Sevgililer Günü’nde çocuklara doğa sevgisini aşılamak isteyen Sarıyer Belediyesi, 30 öğrencinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Zekeriyaköy’de bulunan Kadir Yiğit Bayraktar Ağaçlandırma ve Rekreasyon Alanı’nda SAGEM’li çocuklar fidanları sevgiyle dikip, sevgiyle suladı.

 

ANLAMLI ZİYARET

Başkan Genç’in 14 Şubat’ta İzzet Baysal Huzurevi’ne konuk oldu. Ziyarete Sarıyer 95 aileleri ve bebekleriyle 25 SAGEM öğrencisi de katıldı. Yaşlılarla vakit geçirerek onları bu özel günde yalnız bırakmayan çocuklar, huzurevi sakinlerinin keyifli bir gün geçirmesini sağladı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Sevgililer Günü’nde huzurevindeki yaşlı vatandaşları yalnız bırakmayan Başkan Genç ise teker teker ilgilendiği huzurevi sakinlerine karanfil dağıtarak Sevgililer Günü’nü kutladı. Gün hep birlikte gerçekleştirilen pasta kesiminin ardından son buldu.