EVLİLİK SAĞLIK RAPORU

En mutlu anınız olan evlilik öncesinde işlemler için gerekli sağlık raporlarını eksiksiz şekilde Belediyemizden alabileceğinizi biliyor musunuz?
07 Ocak 2015 / 30 Aralık 2015
Bilindiği üzere; nikâh başvurularında ilgili mevzuat gereği eşlerin sağlık durumlarını gösteren bir rapor almaları gerekmektedir. Bu rapor için bazı bulaşıcı hastalıklara dair tetkikler ve akciğer filmi çekilmesi zorunludur.

Daha önceleri vatandaşlarımız, farklı ve yeni yasal düzenlemeler ile eklenen tetkikler olduğu için farklı kurumlara müracaat etmekte ve bir rapora ulaşabilmek için bazen günler harcamaktaydı.

Belediyemiz mutlu anlarınızı çileye dönüştüren bu duruma artık son veriyor. Tüm tetkiklerinizi Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğünde sabah 08:30-10:30 arası yaptırarak aynı gün 14:00'da raporunuzu almanız mümkün.
Belediyemiz Evlendirme Şefliğine müracaatınızda gerekli olan tetkikleri yaptırmak ve raporunuzu almak için;

SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
ADRES Pınar Mahallesi, Günyüzü Caddesi No:2, 34460 Sarıyer
TELEFON  444 1 722
E-POSTA  saglikisleri@sariyer.bel.tr

AYAZAĞA HALK SAĞLIĞI MERKEZİ
ADRES  Şehit Naci Tuncer Sokak No:4 Ayazağa Sarıyer
TELEFON  444 1 722
E-POSTA  saglikisleri@sariyer.bel.tr

Önemli Notlar

• Sarıyer Belediye Meclisi’nin 2014/112 sayılı kararına göre; tüm tetkikler için toplam 50 (Elli) TL ücret tahsil edilmektedir.
• Tetkiklerin gün içerisinde tamamlanabilmesi amacı ile; başvuruların mutlaka sabah 08:30-10:30 arası yapılması gerekmektedir.