Pınar Mahallesi’ndeyiz

22 Kasım 2012 / 22 Kasım 2012

Sarıyer Belediyesi’nin örnek projelerinden Numarataj ve Kent Bilgi Sistemi projesine Pınar Mahallesi’nden devam ediliyor. Ulusal veri tabanına direkt bilgi aktarımı ve adres güncellemesi projesi olan ve Kent Bilgi Sistemi şeklinde adlandırılan çalışma kapsamında, Numarataj Birim Yetkilisi ve Proje Sorumlusu Saime Gündü önderliğindeki Numarataj Ekibi, sergilediği özverili çalışmayla Pınar Mahallesi’ne ulaştı.

Numarataj Ekibi, mahalledeki çalışmalarına başlamadan önce Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz’ın verdiği kahvaltıda bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstinye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı. Genç, ekip çalışanlarına destek ve teşekkürlerini sundu.

Bugüne kadar 8 mahallede yüzlerce sokak, binlerce hane bilgisini güncelleyen ve Sosyal Doku Anketi’yle yurttaşların istek ve önerilerini belirleyen Numarataj Ekibi, geride kalan 8 mahallenin ardından Pınar Mahallesi’ne ulaştı.

Çalışmalara başlamadan önce düzenlenen moral kahvaltısında bir konuşma yapan Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz, Sarıyer Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar sonucunda Pınar Mahallesi’nin özlenilen çehreye ve özellikle engelsiz ulaşım yollarıyla çağdaş kent normlarına kavuştuğunu belirtti. Yılmaz ayrıca Numarataj ve Kent Bilgi Sistemi Projesi’yle birlikte mahallelerinde güncellenecek bilgilerin kendileri açısından büyük bir kolaylık ve rahatlama getireceğinin altını çizdi.

Yılmaz’ın ardından Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürü Bülent Doğan ve Park ve Bahçeler Müdürü Yüksel Tutak da kısa birer konuşma yaparak, Pınar Mahallesi’nde yapılmakta olan ve yapılması tasarlanan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Başarının sırrı: “Maksimum tasarruf, maksimum hizmet, maksimum yatırım”

Kahvaltıda son konuşmayı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç gerçekleştirdi. Göreve gelindiğinden bu yana yapılan çalışmaların kısa bir değerlendirmesiyle sözlerine başlayan Genç, “Geride kalan 3,5 yılda kısıtlı olanaklara ve zor koşullara rağmen gerçekten muhteşem işler yapıldı. Yönetimi devraldığımızda belediyenin bir tane iş makinesi yoktu, kamyonu yoktu. Makineler kiralanıyordu, kamyonlar kiralanıyordu. 3 liralık işe 10 lira ödeniyordu. Şimdi kendi makinelerimizden, kamyonlarımızdan oluşan bir makine parkımız var ve her yere yetişebiliyoruz. Eğer bu değişimi gerçekleştirmeseydik, işlere yetişme ve büyük yüklerin altından kalkma şansımız olmayacaktı. En önemli sloganlarımızdan biri: Maksimum tasarruf, maksimum hizmet, maksimum yatırım. Bugüne kadar yaptığımız işler, bir belediyenin kendi olanaklarıyla yapabileceği işler değildi. Fakat her türlü engellemelere rağmen çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz ve bu çalışmalarla Sarıyer Belediyesi yeni yeni kurum oluyor. ” dedi.

Numarataj çalışmasının hiçbir belediyede yapılmadığını ve örnek gösterilen bir proje olduğunu vurgulayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bu çalışma tamamlandığında, belediyemizin çok büyük bir eksikliği tamamlanmış olacak. Her bir noktada kontrol sağlayabileceğiz. Sözün özü, mevcut tabloya baktığımız zaman diğer belediyelerin yapamadığını başardığımızı görüyoruz” şeklinde konuştu. Numarataj çalışmasıyla ilgili olarak kendisine, yurttaşlardan övgüler ve tebrikler geldiğini belirten Başkan Genç, numarataj personeline ithafen, “İnsanlara yakınlığınızın, yardımseverliğinizin, işinizi doğru yaptığınızın övgüleri geliyor bana. İnsanlar, başta bu çalışmayı yadırgadıklarını ancak artık önemini ve değerini kavradıklarını anlatıyorlar. Bunlar halktan gelen çok önemli karşılıklardır” ifadelerini kullandı.

“Yaşamı kolaylaştırmak için…”

Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz aslında bir belediyenin yapması gerekeni yapıyoruz. Neden? Yaşamı kolaylaştırmak için. Enformasyonu sağlamışsak, insanlarla temasımızı doğru biçimde kurmuşsak, ne kadar çok veriye ve bilgiye ulaşmışsak, yaşamı o ölçüde kolaylaştırır ve yurttaşa daha hızlı, daha nitelikli hizmet götürebiliriz. Kentte bilinmezlikler yaşamı zorlaştırır. İşte bu düşünceden hareket ederek, sizlerin sayesinde bilinmezleri bilinir hale getiriyoruz. Çalışmalarımız tamamlandığında sadece biz değil, diğer kurumlar da veri sistemimizden yararlanacak ve sağlıklı bir koordinasyon sağlanacak. Dolayısıyla bu ekibin yaptığı iş çok büyük önem taşıyor. Hepinize çok teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz, Numarataj Birimi Yetkilisi ve Proje Sorumlusu Saime Gündü’ye çiçek takdim ederek çalışmalarından ötürü teşekkürlerini sundu. Kahvaltıya Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Metilli de katıldı.