Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç:“Derbent halkının dayanışması çözüm yolunda örnek olacaktır”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Derbent Çamlıtepe Mahallesi’ndeki geçtiğimiz gün yaşanan 44 konutun tahliyesi ve yıkımı olaylarının yatışmasının ardından gittiği mahallede iki bine yakın vatandaşa seslenerek, “Göstermiş olduğunuz dayanışma örneği sorunların çözümünde örnek olacaktır” dedi.
09 Şubat 2011

Derbent Dereiçi’ndeki Merkez Camii’nin toplantı salonunda bir araya gelen vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaşanan olaylarda vatandaşların yanında yer almasıyla ilgili, “Sizlerin oy vererek, güvenerek seçtiği Belediye Başkanı olarak görevimi yaptım. Bunun ötesinde bir şey yok. Dün buraya gelinmesi ve sizlere sahip çıkılması gerekiyordu. Özellikle çocuklara, kadınlara sahip çıkılması gerekiyordu. Biz de bunu yaptık. Durum bundan ibaret, ben de büyük bir dayanışma örneği sergileyen sizlerle gurur duyuyorum” diye konuştu.

Sözleri sürekli olarak “En büyük başkan bizim başkan”, “Derbent halkı sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla kesilen Başkan Şükrü Genç, “Derbent kadınının, çocuğuna ve yuvasına ne kadar sahip çıktığını bir kez daha gördüm. Onun için özellikle sorununu sonuna kadar takip etme kararlılığı gösteren siz kadınlarımızın önünde, saygıyla eğiliyorum” dedi.

Derbent Çamlıtepe Mahallesi’nde iki gün önce yaşanan olayları başından sonuna takip eden ve vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Şükrü Genç bir gün sonra mahalle sakinleri ile daha önceden planlanmış geniş katılımlı bir toplantıda bir araya gelerek, Derbentteki tapu ve mülkiyet sorununun çözümü için sekiz aydır yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Derbentteki yapılaşma ve parsellerin mülkiyet durumunun ayrıntılı bir sunumla paylaşıldığı toplantıda, vatandaşlar Başkan Şükrü Genç’e çözümün nasıl olacağını konusunda sorular yönelttiler.

Başkan Şükrü Genç, Derbent halkının kendi mahallesinde yaşamaya devam etmesi için birçok kurumla görüşmeler yaptıklarını vurgulayarak, “Biz belediye olarak burada yaşamakta kararlı olan sizlerle kooperatif yetkililerini bir araya getirerek, sizlerin istediği bir çözümün ortaya çıkması için elimizden ne geliyorsa yapacağız ve en kısa zamanda Derbent tapuyla tanışacak” diye konuştu.
Mahalledeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Hazine’ye ait olan parsellerle ilgili olarak da girişimlerinin sürdüğünün altını çizen Başkan Şükrü Genç, “İnanıyorum ki halkın içinde olduğu bir çözümü hep birlikte yaratacağız ve Derbent, sorunları yıllardır çözülemeyen diğer mahallelere örnek olacaktır ” dedi.

Başkan Şükrü Genç’le birlikte Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Şinasi Yalçın, Sevgi Atalay, Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Adnan Ayber, çok sayıda meclis üyesi, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Halim Serdar Sarıoğlu, Sarıyer Mahalle Dernekleri Platformu yöneticileri, Derbent Mahalle Muhtarı Metin Ateş, mahalledeki derneklerin yöneticileri ve diğer mahallelerin muhtarlarının da katıldığı toplantıda, kadın erkek, yaşlı, genç ve çocuk 2 bine yakın vatandaşın sağduyulu olması dikkat çekti.

Toplantıda görüşlerini aktaran yaşlı bir vatandaş ise, “Bizim inancımızda komşular bir yerden bir yere taşındığı zaman, gelip komşusundan helallik ister. Ama bizim komşularımız helallik istemeden polis eşliğinde bizleri terk ettiler. Böyle komşuluk olur mu?” diye konuştu.

“30 parselde tapular adım adım verilecek”
Vatandaşların salona sığmadığı ve bir kısmının dışarıda kaldığı toplantıda, Derbentteki yapılaşma ve parsellerin mülkiyet durumu konusundaki bilgileri sunum eşliğinde vatandaşlara aktaran Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, uzun süredir yaptıkları toplantılar sonunda mahallelinin ne istediğini tespit ettiklerini vurgulayarak, “Yaptığımız çalışma sonunda 367 vatandaş yaşadığı yerin tapusunu bedeli karşılığında almak istediğini bize iletti. Bu noktada bizim yapacağımız iş, Oto Sanatkârlar Kooperatifi ile sizin temsilcilerinizi bir araya getirmek ve çözüm yoluna gitmektir. Bunun yanı sıra Hazine arazisinde kalan 387 ada 30 parseli kurulla yaptığımız görüşmelerde satma kararı aldırdık. Kurul bu parselin satışına karar verdi. Önümüzdeki pazartesi 30 parsel malikleri Milli Emlak’a tekrar giderek, tapularını almak istediklerini beyan edecekler. 30 parselle ilgili olarak tapuya doğru adım adım ilerliyoruz” dedi.