BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANINIZDAYIZ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN YANINIZDAYIZ

05.12.2023
“Sevgisizlik en büyük engeldir” sloganıyla yola çıkan Sarıyer Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir kahvaltı düzenledi. Programın ev sahipliğini yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, masaları tek tek dolaştı, “Sadece bir gün değil her gün sizin yanınızdayız” dedi.

Sarıyer’de yaşayan engelli bireyler ve aileleri Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program EÇADEM’li öğrencilerin ritim gösterisi ile renklendi. Şarkıların hep bir ağızdan söylendiği etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlenip, dans etti. Aileleri yalnız bırakmayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç büyük bir coşkuyla karşılandı. Masaları teker teker dolaşarak veliler ile sohbet eden Genç, çocukların söylediği şarkılara eşlik etti. Kahvaltıya ailelerin yanı sıra EÇADEM (Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi), Sarıyer RAM, Boğaziçi Engelliler Derneği, Reşitpaşa Altı Nokta Körler Vakfı, TAMEV (Toplumsal Açlıkla Mücadele Eğitim Derneği) ve Sarıyer Ortopedik Engelliler Derneği’nden aileler de katıldı.

EL ELE TUTUŞACAĞIZ, ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Önemli olan sorunları tespit edip bu sorunların üzerinde çözüm üretmek. Önemli olan engellilerin sorunlarının çözüldüğü yarınlar kurmak. 10 milyon civarında engelli vatandaşımız var. Aramızdaki engelleri kaldırmamız lazım. Dayanışacağız, el ele tutuşacağız. Birbirimizin ellerinden tutabilirsek, birbirimize yardımcı olabilirsek bu yolu daha kolay yürürüz ve engelleri kaldırırız. Engelli Koordinasyon Merkezimizde en başta engelli yurttaşlarımızın haklarını anlattık. Çünkü çoğu yurttaşımızın kendi haklarını bilmediğini gördük. Bugün çocuklarımız bize çok güzel bir gösteri hazırladı. Gelin özgürce eğlenelim” dedi.