BUGÜN, YARIN, DAİMA CUMHURİYET | SARIYER BELEDİYESİ

BUGÜN, YARIN, DAİMA CUMHURİYET

29.10.2023
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde bayram coşkusu Sarıyer sokaklarına taştı. Sarıyer Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği fener alayı Cumhuriyet’in 100 yıllık mirasını omuzlarında taşıyabilenlerin katılımıyla gerçekleşti. Kutlamalar; Yonca Evcimik, Mansur Ark, Burak Kut ve Grup Vitamin’in 90’lar Türkçe Pop konseri ile son buldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in 100. yılı Sarıyer’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar ilk olarak resmi geçit töreni ile başladı. Sarıyer’de Cumhuriyet etkinliklerinin ikinci adresi Kefeliköy oldu. Kutlamalar her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Yürüyüşü ile taçlandı. Saat 19.00’daKefeliköy’de toplanan 7’den 70’e binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları, dillerinde marşlarla Sarıyer Merkez’e kadar yürüdü. Kortej sonunda konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bizi birbirimize kenetleyen güç cumhuriyete sahip çıkmaktır. Sahip çıkmak: slogan atmak değildir.” dedi. 29 Ekim kutlamaları, 90’lar Türkçe Pop’un efsane isimleri Yonca Evcimik, Mansur Ark, Burak Kut ve Grup Vitamin konseriyle son buldu.

CUMHURİYET İÇİN YÜRÜDÜLER

Sarıyer’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının doruk noktasını her yıl olduğu gibi bu yıl da Kefeliköy’den başlayarak Sarıyer Merkez’de son bulan fener alayı oldu. Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşamak isteyen her yaştan Sarıyerlinin katıldığı yürüyüşte binler ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle konser alanına yürüdü. Korteje denizden balıkçı tekneleri ışıklarla, atlılar, motosiklet takımı, gaziler, engelliler, halk oyunları ekibi, bando takımı ve tiyatro oyuncuları da eşlik etti.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN ÇİMENTOSU

Kortej sonunda konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Kuruluşu sırasında çok büyük bedeller ödedik. Bugün hala bedeller ödemeye devam ediyoruz. O nedenle Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi değildir. Şehitlerin kanıyla yoğrulan bu bereketli topraklarladır. Tam bağımsızlık ve millî egemenlik ruhunun bedenidir. Emperyalizme karşı kazanılmış eşi olmayan bir zaferdir. Cumhuriyet ulusaldır, herkesindir, demokrasiyle özdeştir. Cumhuriyet birlik ve beraberliğimizin çimentosudur. O nedenledir ki: Cumhuriyet, her gün yeniden doğması gereken büyük bir mirastır” dedi.

CUMHURİYET BARIŞIN TATLI GÜNEŞİDİR

Başkan Genç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yapmamız gereken; bizi birbirimize kenetleyen güç cumhuriyete sahip çıkmaktır. Sahip çıkmak: slogan atmak değildir. Sahip çıkmak: Altı boş, hamasi söylemler üretmek değildir. Cumhuriyeti iliklerimize kadar özümsemek gerekir. Cumhuriyeti yaşam biçimi yapmak şarttır. Anadolu’nun bereketli topraklarına sahip çıkmaktır. Birbirimizi sevmek ve saygı duymaktır. Üretmek ve gelişmektir. Çocuklara, gençlere ve kadınlara fırsat eşitliği sunabilmektir. Cumhuriyeti ikinci yüzyılına taşıyacak insanları yetiştirmektir. Ve unutmayın dostlar: “Cumhuriyet barışın tatlı güneşidir.” Ve barış bizim en büyük gücümüzdür.”

NOSTALJİ RÜZGARI SARIYER’DE ESTİ

Bu yılki Cumhuriyet Konseri’nin konukları 90’lar Türkçe Pop’un efsane isimleri Yonca Evcimik, Mansur Ark, Burak Kut ve Grup Vitamin oldu. Sarıyer Merkez’de saat 20.00’da sahneye çıkan usta isimler 90’lı yılların en sevilen şarkılarını Sarıyerliler için seslendirdi.