RAKAMLARIN ÖTESİNE GEÇEN HİZMETLER | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

RAKAMLARIN ÖTESİNE GEÇEN HİZMETLER

05.05.2020
Koronavirüs Türkiye’de görüldüğü andan itibaren önlemler almaya başlayan Sarıyer Belediyesi, devam eden faaliyetlerine yenilerini de ekleyerek vatandaşların mağdur olmaması için hız kesmeden çalışıyor.

Halk kart sahibi 5 bin 262 kişi, 6 bin 645 öğrenci, 4 bin 500 kişilik yardım kolisi ve 3 bin 200 noktada yapılan dezenfekte çalışmalarına her gün bir yenisini ekleyen Sarıyer Belediyesi, rakamların ötesine geçerek koronavirüs ile mücadelede tüm Sarıyerlilere tek tek dokunmaya devam ediyor. İşte Sarıyer Belediyesi'nin bu süreçte yaptığı ve vatandaşlara rahat bir nefes aldıran o çalışmalar.

VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Türkiye’de koronavirüs ilk görülmeye başladığı andan itibaren süreci en iyi şekilde yürüterek büyük bir fedakârlıkla gece gündüz çalışan Sarıyer Belediyesi ekipleri, tüm vatandaşlara yanlarında olduğunu hissettirdi. Bu kapsamda asker ailelerine yapılan rutin yardımlar devam ederken, 5 bin 262 kişinin halk kartına yükleme yapıldı. Belediye sisteminde kayıtlı olan 6 bin 645 öğrencinin ailelerine burs paraları gönderildi. 4 bin 500 koli gıda paketi ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırıldı. Bu süreçte Sarıyer Belediyesi koronavirüs nedeni ile işini kaybetmiş olan yoksul ve yabancı uyruklu vatandaşların gıda talebini de karşıladı. Düzenli olarak hizmet verilen yaşlı ve engelli hastası olan 120 aileye gıda desteğinde bulunuldu. Rutin işler arasında yer alan hasta bezi ve çocuk bezi dağıtımı da karantina süresince devam etti.

SARIYER’DE HER NOKTA DEZENFEKTE EDİLİYOR

Sarıyer Belediyesi tam 3 bin 200 noktada dezenfekte ve temizlik çalışması yaptı. Kaymakamlık binasından belediye binasına, Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM)’lerden kreşlere, polis karakollarından eczanelere, korona teşhisi konulan vatandaşların evlerinden ibadethanelere kadar aklınıza gelebilecek her nokta ve bunların yanı sıra sokaklar da belediye ekiplerince düzenli olarak dezenfekte edildi.

VERİLEN HİZMETLERE YENİLERİ EKLENDİ

Koronavirüs nedeni ile evlerinden çıkamayan vatandaşların kaliteli zaman geçirebilmesi için Sarıyer Belediyesi farklı alanlarda çalışmalar yürütmeye başladı. İşte, online eğitimlerden Sarıyer TV'de yayınlanan konserlere ulaşan o hizmetlerden bazıları:

Sarıyer Akademi’ye kayıtlı olan öğrencilere verilen ücretsiz dersler şimdi online olarak devam ediyor. 100 bin öğrencinin Türkiye Akademi üzerinden eğitim alabilmesi için ise çalışmalar belediye ekiplerince son sürat devam ediyor.

Kreşlerin kapalı olması nedeni ile öğretmenler Sarıyerli minik öğrencilerle online şekilde buluşarak ders işliyor. Kreşte öğrenci bir gün boyunca neler yapıyorsa aynı aktiviteleri öğretmenlerin gözetiminde internet üzerinden, evlerinden hiç çıkmadan yapıyorlar.

Sarıyer Belediyesi bu süreçte bir de psikolojik danışma hattını devreye soktu. Belediye kurumlarında hizmet veren psikologlar karantina süresince telefonlar aracılığı ile danışmanlık vermeye devam edecek. Danışmanlık hizmeti alan vatandaşlar bu süreçte yalnız kalmayacak.

Vatandaşlara moral olması için Sarıyer Belediyesi Türk Sanat ve Türk Halk Müziği koro kayıtları internet üzerinden yayınlanmaya başlandı.

Anons araçları gün içinde Sarıyer’in mahallelerinde dolaşarak koronavirüs ile alakalı halk için bilgilendirme yapıyor.

Bunun yanı sıra sokaklarda billboardlar virüsle alakalı bilgilendirme amaçlı kullanılıyor.

Sarıyer Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nün rutin olarak yapmış olduğu çalışmalar da yine online olarak sürdürülüyor. Pilates, zumba, yoga gibi dersleri internet üzerinden tüm Türkiye‘ye açık olarak yayınlayan Sarıyer Belediyesi'nin tüm bu hizmetlerine Sarıyer TV kanalı ya da belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz.

ÖNLEMLER HER ALANDA DEVAM EDİYOR

Sarıyer'de ki pazarlar zabıta denetiminde. Sarıyer Belediyesi haftanın belli günlerinde kurulan bütün pazarlarda gerekli tedbirleri en başından beri almaya özen gösterdi. Bu kapsamda pazar girişlerinde eldiven, maske dağıtımının yanı sıra sosyal mesafe konusunda da zabıta ekiplerince sık sık uyarılar yapıldı. Sarıyerli vatandaşlar karantina süreci boyunca tüm temel ihtiyaçlarına kolaylıkla ulaştı. En temel ihtiyaçlardan olan ekmekle alakalı Sarıyer'de hiçbir sorun yaşanmadı. Bu süreç başladığında bütün fırıncılarla toplantı yaparak bazı kararlar alan Sarıyer Belediyesi fırıncılarla iş birliği yaparak mahallelerde ekmek dağıtım araçlarının gezmesini sağladı. Sokakta kalan hayvanlar için de beslemeler yapan Sarıyer Belediyesi bu hizmetine de devam etti. Koronavirüs öncesinde yapılan sokak hayvanlarının besleme işlemlerine yeni noktalar eklenerek, beslemeler daha sık hale getirildi.

23 NİSAN COŞKUSU EVLERE TAŞINDI

23 Nisan’ın 100. yılının bu döneme denk gelmesi kutlamaları Sarıyer’de sekteye uğratmadı. Bayram coşkusunu bu yıl virüs nedeni ile evlere taşıyan Sarıyer Belediyesi 23 Nisan’ı yüzüncü yılına yakışır bir şekilde kutladı. Bu yıl evlerde, balkonlarda gerçekleşen kutlamalar çocukların resmettiği gökkuşakları ile renklendi. 23 Nisan şiirleri bu yıl balkonlardan okundu. Sarıyer Belediyesi bu sene, yüzüncü yıla özel olarak çocuklara bir de Nutuk hediye etti.