CUMHURİYET ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

CUMHURİYET ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR

28.10.2023

Sarıyer’de 100. kutlamaları dolu dolu programlarla devam ediyor. Resmi tören ile başlayan Cumhuriyet Şöleni, Ayazağa ve İstinye’de gerçekleşen sahne gösterileri, yarışmalar, illüzyon ve jonglör gösterisi, halk dansları performansları ve üniversite müzik kulüplerinin konserleri ile devam etti.

Sarıyer, 29 Ekim kutlamalarına renkli programlar ile ev sahipliği yapıyor. Sarıyer Merkez Atatürk anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Vehbi Koç Lisesi’nin bando gösterisi ile renklenen törene; Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Işıktaş, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Koray Şensoy, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, Sarıyer İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar,CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimi, meclis üyleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar Ayazağa ve İstinye’de gerçekleşen programlarla devam etti. SAGEM öğrencilerinin Cumhuriyet’in 100.yılına özel hazırladığı resim sergisi de etkinlik alanlarında yer aldı.

"Bir sınıfta parmak kaldıran kız öğrencidir Cumhuriyet"

İllüzyon ve jonglör gösterisi, yarışmalar, motorlu küre gösterisi, yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları gruplarının sahne performansları, ücretsiz ikramlar ile Ayazağa Cumhuriyet Parkı ve İstinye Mevlana Parkı’nda gerçekleşen etkinlikler gün boyunca çocuklara bayram coşkusunu yaşattı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’te miniklerin heyecanına ortak olurken, günün anısına aileleriyle birlikte fotoğraf çektirdi. Çocuklarla birlikte eğlenceli vakit geçiren Başkan Genç panoya; "Bir sınıfta parmak kaldıran kız öğrencidir Cumhuriyet" yazdı. 100. yıl kutlamaları üniversite müzik kulüplerinin konseri ile son buldu.