Türkiye Yardım Sevenler Derneği Sarıyer Şubesi 70 yaşında | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Sarıyer Şubesi 70 yaşında

17.11.2011
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Sarıyer Şubesi’nin kuruluşunun 70. yıl dönümü, Sait Halim Paşa Yalısı’nda verilen bir yemekle kutlandı.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Sarıyer Şubesi’nin kuruluşunun 70. yıl dönümü, Sait Halim Paşa Yalısı’nda verilen bir yemekle kutlandı.

1928 yılında “Himaye-i Etfal Kadın Yardım
Cemiyeti” adıyla kurulan fakat Ulu Önder Mustafa Kemal’in “Kadının yoksulu olmaz, kadın bizatihi bir varlıktır” sözleriyle kendisi tarafından değiştirilip “Yardımseverler Cemiyeti’’ adını alan derneğin 1941 yılında açılan Sarıyer şubesinin 70. yıldönümüne Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcıları Gülperi Özdemir, Mehmet Metilli, Dernek Başkanı Nuran Alson ve çok sayıda dernek üyesi katıldılar.
 
Başkan Şükrü Genç yaptığı konuşmada, “Türk Kadını’nın ülkemizin işgal edildiği yıllarda verdiği bağımsızlık mücadelesindeki başarısının bugün özellikle gençlerimizin eğitilmesinde de tekrar edileceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Hepsini kutluyor ve teşekkür ediyorum.” dedi. 

Dernek Başkanı Nuran Alson’un “70 yıldır elden ele, gönülden gönüle ve özellikle eğitime ağırlık vererek Aziz Atamız’ın çizdiği yolda bütün gücümüzle çalışıyoruz.” sözleriyle büyük alkış alan konuşmasının ardından doğu illerimizdeki okullara yardımda bulunan üyelere Şükrü Genç tarafından ödül ve plaketleri verildi.

Kutlama, 70. Yıldönümü pastasının kesilmesi ve hep bir ağızdan söylenen 10.Yıl Marşı’mızın ardından sona erdi.